• 06-
 • info@web-advies.nl
 • Nederland

Managed of unmanaged

Managed of unmanaged

Managed Hosting Introductie:

Managed hosting is een hostingoptie waarbij je de technische aspecten van je server aan een hostingprovider uitbesteedt. Dit betekent dat zij verantwoordelijk zijn voor het dagelijkse beheer, de beveiliging en de ondersteuning van je server. Het biedt gemak en gemoedsrust, omdat je kunt rekenen op de expertise van de hostingprovider om je website of webshop soepel te laten draaien. Dit is een uitstekende keuze voor degenen die de technische details liever aan professionals overlaten en zich willen concentreren op hun bedrijf.

Unmanaged Hosting Introductie:

Unmanaged hosting is een hostingoptie waarbij je volledige controle hebt over je serveromgeving. Je bent verantwoordelijk voor het beheer, de configuratie, de beveiliging en de optimalisatie van je server. Dit vereist technische kennis en tijd om de server goed te onderhouden. Unmanaged hosting is kosteneffectiever, maar het vereist ook een aanzienlijke mate van technische bekwaamheid en betrokkenheid. Het is ideaal voor degenen die volledige controle willen over hun hostingomgeving en de vaardigheden hebben om dit zelf te beheren.

Managed Hosting:

Voordelen:

 1. Gemak en Tijdbesparing: Het grootste voordeel van managed hosting is dat het hostingbedrijf de dagelijkse technische taken en serverbeheer voor je uitvoert. Dit bespaart je tijd en moeite, zodat je je kunt richten op je website of webshop.
 2. Technische Ondersteuning: Managed hosting wordt geleverd met 24/7 technische ondersteuning. Als er problemen optreden, kun je rekenen op het deskundige team van de hostingprovider om deze op te lossen.
 3. Beveiliging: Managed hostingproviders zorgen vaak voor beveiligingspatches en updates, waardoor je website beter beschermd is tegen bedreigingen.
 4. Optimalisatie: Hostingexperts kunnen je server optimaliseren voor de beste prestaties, wat de laadtijden van je website of webshop ten goede komt.

Nadelen:

 1. Kosten: Managed hosting is meestal duurder dan unmanaged hosting vanwege de extra services en technische ondersteuning.
 2. Minder Controle: Omdat veel technische aspecten worden beheerd door de hostingprovider, heb je mogelijk minder controle over de serverconfiguratie.

Unmanaged Hosting:

Voordelen:

 1. Kostenbesparing: Unmanaged hosting is doorgaans goedkoper dan managed hosting, omdat je zelf verantwoordelijk bent voor het serverbeheer.
 2. Volledige Controle: Met unmanaged hosting heb je volledige controle over de serverconfiguratie, software en aanpassingen.

Nadelen:

 1. Technische Expertise Vereist: Het grootste nadeel is dat je zelf verantwoordelijk bent voor het beheer van de server. Dit vereist technische kennis en tijd.
 2. Tijdrovend: Het uitvoeren van updates, beveiligingspatches en serveroptimalisaties kan tijdrovend zijn en afleiden van andere taken.
 3. Mogelijke Risico’s: Als je geen technische expertise hebt, loop je het risico beveiligingslekken te creëren of problemen te veroorzaken die de prestaties van je website nadelig beïnvloeden.